Tussentijds wisselen van basisschool

Overstappen naar een andere basisschool is een belangrijk moment. Of het nu gaat om een verhuizing, een overgang naar een andere onderwijsmethode of een persoonlijke keuze. Uw kind brengt veel tijd door op school en u wilt dan ook een basisschool kiezen die het beste past bij wat u zoekt.

Hoe kiest u een andere basisschool?

Hieronder vindt u een checklist met 7 punten om rekening mee te houden bij het wisselen van basisschool.

 

1. Locatie & bereikbaarheid

De nabijheid van de school ten opzichte van je huis en werk is van invloed op het dagelijkse ritme van jou en je kind. Montessorischool Passe Partout begrijpt dit en is strategisch gelegen om gemakkelijk bereikbaar te zijn voor gezinnen in de regio Zoetermeer. Onze school is goed verbonden met verschillende locaties, waardoor je kind zich in een vertrouwde omgeving kan ontwikkelen.

 

2. Soort basisschool

Bij het maken van de juiste keuze voor een basisschool is het type onderwijs dat wordt aangeboden van groot belang. Montessorischool Passe Partout onderscheidt zich door haar unieke benadering van het onderwijs. Geïnspireerd door de visie van Maria Montessori leggen we de nadruk op zelfstandig en onderzoekend leren, samenwerken en creatieve ontwikkeling. 

 

3. Schooltijden & opvangmogelijkheden

Bekijk de schooltijden en kijk of deze aansluit bij jouw werktijden. Montessorischool Passe Partout hanteert een continurooster en biedt buitenschoolse opvang aan. Ons Montessori Kindcentrum staat klaar voor kinderen van 0 t/m 13 jaar, zodat je kind op één plek kan blijven.

 

4. Sfeer & schoolgebouw

Bezoek de scholen en ervaar de sfeer en omgeving.Wij werken we met speciaal ontwikkelde leer- en lesmaterialen die passen bij het montessorionderwijs. Ontdek onze open klaslokalen, schoolplein en tuin waar kinderen op hun gemak kunnen ontdekken en spelen in een veilige omgeving.

 

5. Beoordeling & begeleiding

Elke school biedt begeleiding en hanteert een manier om te beoordelen. Ga na of de wijze van begeleiden en beoordelen op de school waar u naartoe over wilt stappen past bij u en uw kind. Bij Passe Partout staat de individuele begeleiding van het kind centraal. De montessorileerkracht is er om in te spelen op de behoefte van het kind door specifiek lesmateriaal en een bijpassende omgeving te bieden.

 

6. Betrokkenheid van ouders

Bekijk welke mogelijkheden er zijn voor ouderbetrokkenheid. Bij Passe Partout zijn ouders welkom om te helpen bij lezen, uitjes en andere activiteiten. Met onze eigen Passe Partout App blijft u makkelijk op de hoogte van alle activiteiten en kunt u gemakkelijk de belangrijkste informatie terugvinden.

 

7. Extra activiteiten

Denk ook aan de extra activiteiten die de nieuwe school aanbiedt, want dit kan een leuke toevoeging zijn voor uw kind. Naast de kernvakken die wij geven volgens de montessorimethode, biedt Passe Partout expressievakken en workshops aan die gericht zijn op de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen. We organiseren verschillende vieringen, projectweken en uitstapjes naar musea en bedrijven om het leren te verrijken en te verbreden.

Vraag een rondleiding aan

Ontdek zelf waarom Montessorischool Passe Partout de juiste basisschool is voor jouw kind. We staan klaar om je te verwelkomen en je meer te laten zien over ons kleinschalige en individuele onderwijs.

Het goede nieuws is dat je na de rondleiding niet hoeft te wachten, omdat we geen wachtlijst hebben. Zowel nieuwe leerlingen als kinderen die van andere scholen komen zijn van harte welkom bij Montessori basisschool Passe Partout. Vraag vandaag nog een rondleiding aan.

  • Geen wachtlijst
  • Persoonlijke rondleiding

Vraag een rondleiding aan

Bij Montessorischool Passe Partout begrijpen we dat het kiezen van een basisschool een zorgvuldige afweging vraagt. Met onze diverse aanpak en individuele benadering staan we klaar om jouw kind een optimale leeromgeving te bieden.

Vraag een persoonlijke rondleiding aan en ontdek waarom basisschool Passe Partout de juiste keuze is voor jouw kind.

Rondleiding aanvragen
Ieder kind leert het zelf te doen
Ieder kind leert leren voor het leven
Wat je aandacht geeft groeit
De ruimte om eigen keuzes te maken
Ieder kind bereikt zijn eigen top