Montessori: wat is het?

Montessori onderwijs is gebaseerd op de observaties van Maria Montessori. Haar visie was dat kinderen al in de eerste levensjaren een enorme innerlijke drive hebben. Zij willen vanuit zichzelf leren en ontdekken. Het idee van Montessori komt samen in de zin ‘help mij het zelf te doen’. Wij kunnen als volwassenen hierbij ondersteunen door het kind de juiste omgeving en materialen aan te bieden die op dat moment passen bij de behoeften van het kind. Hierdoor krijgen kinderen de vrijheid om zich zelfstandig te ontwikkelen.

Onze kinderopvang in Zoetermeer

Het kinderdagverblijf van Passe Partout in Zoetermeer is kleinschalig en bestaat uit twee groepen voor 0- tot 4-jarigen. De ruimtes zijn licht en hebben een sfeervolle inrichting met meubels van natuurlijk materiaal. Voor de jongste kinderen is er een ruime slaapkamer, waar zij tussen het spelen door heerlijk kunnen bijkomen.

We zijn ook graag buiten! Dan spelen we bijvoorbeeld in onze eigen groene buitenspeelruimte, die grenst aan het kinderdagverblijf. Of we gaan er gezellig op uit met de kinderen, naar de grote speeltuin in het Burgemeester Hoekstrapark of naar de hertjes in het hertenkamp.

Natuurlijke doorstroom

Vanuit de Montessori kinderopvang krijgen kinderen op het MKC de vrijheid om spelenderwijs kennis te maken met ons Montessori basisonderwijs, waar zij al vanaf 3 jaar en 10 maanden welkom zijn. Wij bieden kinderen die eraan toe zijn de uitdaging om zich verder te ontwikkelen en leggen hen hierbij geen beperkingen op. Ook wanneer zij nog geen 4 jaar zijn krijgen zij al de kans om door te stromen.

Buitenschoolse opvang

Voor en na schooltijd en in de vakanties zijn de schoolgaande kinderen van harte welkom bij de BSO. Elke dag is er een activiteitenprogramma voorbereid. We koken, knutselen, sporten of maken een uitstapje. Genoeg om te leren en ontdekken!

Voor de 8+ers bieden we extra uitdaging met leeftijdsgerichte activiteiten in een eigen BSO-ruimte. Hier gaan zij bijvoorbeeld aan de slag met techniek. Even rustig bijkomen van de schooldag? Dan mag natuurlijk ook.

Meer weten of een keer komen kijken?

Op de website van Junis vindt u de tarieven van de Montessori kinderopvang en kunt u uw netto maandkosten berekenen via de rekentool. Een keertje komen kijken op het kinderdagverblijf of bij de buitenschoolse opvang? Dat mag altijd! Vraag hier uw rondleiding aan.

Kennismaken
Ieder kind leert het zelf te doen
Ieder kind leert leren voor het leven
Wat je aandacht geeft groeit
De ruimte om eigen keuzes te maken
Ieder kind bereikt zijn eigen top