Het Montessori onderwijs is bedacht door Maria Montessori (1870 – 1952). Op basis van haar ideeën is een methode ontwikkeld passend bij de huidige tijd. Montossri onderwijs is mogelijk binnen voorschool, basis- en voortgezet onderwijs.
De Montessori methode draait vooral om eigen inbreng en op je eigen manier leren. Een manier die bij jouw past. Binnen bepaalde regels en mag je dan zelf je talent ontwikkelen en experimenteren met wat je leuk vindt.
We leren kinderen sociaal met elkaar omgaan maar ook met emoties en gevoelens.
We leren ze op een respectvolle manier met elkaar te communiceren en te waarderen.
Door deze veilige omgeving kunnen kinderen rustig experimenteren en ontwikkelen. We houden dit nauwlettend in de gaten, zijn alert op hoe het kind zich voelt en praten hier veel over.
Naast respect en geborgenheid, zijn verantwoordelijkheid en betrokkenheid ook belangrijke pijlers van het Montessori onderwijs. Kinderen werken zelfstandig en in kleine groepjes. Oudere kinderen leren jongere kinderen, waardoor ze ook zelf weer leren.
Kinderen willen graag leren en ontwikkelen dat is een van de overtuigingen van de Montessori methode. En is gebaseerd op leer mij het zelf doen. Ook in het voortgezet onderwijs
Er wordt gebruik gemaakt van verschillende lesmaterialen aangepast bij de leeftijd en ontwikkelfase van de leerling. Kinderen leren niet alleen exacte vakken maar er wordt ook veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling. Hierom is communiceren een belangrijk goed, dit zou je kunnen zien als het hoofdvak.
Leerlingen worden bij ons uitstekend voorbereid op het (montessori) voorgezet onderwijs. Benieuwd naar welke middelbare scholen onze leerlingen gaan?
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen wij gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of uw toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.