Montessori Kindcentrum: méér mogelijkheden voor uw kind

Montessorischool Passe Partout maakt onderdeel uit van het Montessori Kindcentrum (MKC), een plek waar onderwijs en opvoeding op een natuurlijke manier samengaan. Vanuit de visie en werkwijze van Maria Montessori biedt het Montessori Kindcentrum kleinschalig onderwijs en opvang waar ieder kind gezien en gehoord wordt, van 7.00 uur ’s ochtends tot 18.30 uur ’s avonds.

Alles voor een goede ontwikkeling: van 0 tot 13 jaar

Het MKC is een samenwerking tussen Montessorischool Passe Partout en kinderopvangorganisatie Junis. Het biedt een doorgaande leerlijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar waardoor kinderen zich in elke leerfase optimaal kunnen ontwikkelen. In een omgeving waar pedagogische en onderwijskundige expertise elkaar continu versterken.

Natuurlijke doorstroom naar het basisonderwijs

Vanuit een positief en veilig pedagogisch klimaat krijgen kinderen op het MKC de kans om spelenderwijs kennis te maken met ons basisonderwijs, waar zij al vanaf 3 jaar en 10 maanden welkom zijn. Wij bieden kinderen die eraan toe zijn de uitdaging om zich verder te ontwikkelen en leggen hen hierbij geen beperkingen op. Ook wanneer zij nog geen 4 zijn, krijgen zij al de kans om door te stromen.

Zelfstandig & onderzoekend leren

Op het Montessori Kindcentrum spelen zelfstandig en onderzoekend leren een belangrijke rol in elke fase van de ontwikkeling van een kind. Ieder kind krijgt de kans om de wereld te ontdekken in zijn/haar eigen tempo, uitgaande van zijn/ haar eigen mogelijkheden. Om kinderen zoveel mogelijk te stimuleren in hun ontwikkeling bieden wij breed, kosmisch onderwijs aan. Dit onderwijs kenmerkt zich door diverse thematische projecten en inspirerende uitstapjes.

Wilt u meer weten over het Montessori Kindcentrum? Neem hier contact met ons op.

Ieder kind leert het zelf te doen
Ieder kind leert leren voor het leven
Wat je aandacht geeft groeit
De ruimte om eigen keuzes te maken
Ieder kind bereikt zijn eigen top