Kosmisch onderwijs

Montessori kwam honderd jaar eerder tot dezelfde conclusie; zij noemde haar opvatting echter ‘kosmisch onderwijs’. Dat heeft dus niets met astrologie te maken! Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich bewust zijn van hun omgeving en daarmee voorbereid zijn op de maatschappij van morgen. Op Passe Partout praten we veel met de leerlingen over de wereld om ons heen en leren we hen over het heden en verleden van de aarde. Het gaat daarbij niet alleen om het overbrengen van feiten, maar ook over hoe je om kunt gaan met verschillende culturele en levensbeschouwelijke perspectieven.

Zo nodigen we af en toe bijzondere gasten uit in de klas, organiseren we thematische projecten en presentaties en bezoeken we inspirerende tentoonstellingen. Met wat de kinderen dan ontdekt hebben gaan ze individueel of in groepjes aan de slag. Zo leren ze bovendien samen te werken en beslissingen te nemen.

Kennismaken?

Je kind spelenderwijs laten ontdekken? Wij vertellen u graag meer over ons montessorionderwijs. Plan dan een vrijblijvende kennismaking met ons in.

Kennismaken?
Ieder kind leert het zelf te doen
Ieder kind leert leren voor het leven
Wat je aandacht geeft groeit
De ruimte om eigen keuzes te maken
Ieder kind bereikt zijn eigen top